De familie

Familie Koelemeij staat voor trots en respect voor traditie.

Geboren en getogen in IJmuiden en ons hele leven werkzaam in de vis. Eind jaren ’70 is Hans Koelemeij (1960) begonnen op de Hollandse Visveiling als sorteerder. Daarna als medewerker van Henk Schoorl Netto Vismarkt met aansluitend een lange loopbaan als koopman op de markten van Limburg en Amsterdam (Albert Cuyp).

Tijdens zijn opleiding op de VisserijSchool ontmoeten hij zijn vrouw Christa (1964), die daar haar fileerdiploma behaalde.

In de inleggerij van Sterkenburg heeft ze jaren lang gewerkt als inlegster. Vanwege het succes op de markt in Amsterdam werd ook Christa uiteindelijk ‘koopvrouw’. Na de geboorte van zoon Ricky (1986) en dochter Linsey (1990) besloot Christa verdeelde zij haar tijd tussen de markt en het gezin. In 1998 kwam een eind aan het reizen en werd gezocht naar een plek dichtbij huis. Het visrestaurant van Gerard van Es zocht een nieuwe uitbater en zo werd de 1ste stap in de horeca gezet.

 

Vanaf 2000 mocht Ricky zijn eerste stappen zetten in het bedrijf met een (zelf gebouwde) verkoopwagen op het strand van IJmuiden. Tijdens zijn studie op de Hotelschool van Amsterdam in 2005 combineerde hij leren en werken. De overname van Hotel-Cafe Kennemerhof was de basis voor zijn ondernemersplan en werd een dag na het behalen van de opleiding aangekocht. Bezoekers van het havengebied werden hier ondergebracht en sloot aan bij de visie van de familie; IJmuiden bezoeken om vis eten.

Linsey werkt al vanaf haar 16de bij Gerard van Es en kreeg les over het vak van Christa zelf. Van de spoelkeuken tot restaurantmanager, en tussendoor veel vis bakken, heeft zij inmiddels ruim 10 jaar horeca-ervaring en kreeg in die periode 2 kinderen, Julia (2012) en Chloè (2014) . Kort daarna heeft Linsey haar horeca-opleiding afgerond en is nu regisseur van Gerard van Es.

In 2008 werd het restaurant op de Kop van de Haven overgenomen. Sinds de flinke restyling in 2016 wordt hier steeds meer volgens het principe van Gerard van Es gewerkt.

Ankerteam

Het Ankerteam is het overkoepelende en ondersteunende team van de Gerard van Es groep. Ondanks dat iedere locatie een ander concept heeft en zich misschien wel in een andere branche bevindt, werkt iedere locatie volgens de Gerard van Es Principes. Het Ankerteam ondersteunt de locaties op het gebied van marketing, personeelszaken, automatisering en onderhoud. Is er een vraag met betrekking tot een van deze onderwerpen en kan jouw directe leidinggevende hier geen antwoord opgeven, dan kun je altijd contact opnemen met support@gerardvanes.nl