CONTACTPERSONEN

Frans de Bruijn | Installateur, hardware leverancier en support afdeling

06 1895 4450 Appen of Bellen

Lightspeed Support | Support afdeling en software leverancier

+31 20 820 23 91 / restaurantsupport@lightspeedhq.nl Bellen of Mailen

STORINGEN

De app start niet of er volgt een foutmelding

De melding dat de server niet gevonden kan worden wordt getoond of het opstart rondje blijft draaien. Het toestel is dan waarschijnlijk verbonden met het verkeerde netwerk of er zijn netwerk problemen. Controleer eerst of het toestel is verbonden met het juiste netwerk, dit netwerk heeft “intern” of “kassa” in de netwerk staan. Om te controleren of je internet hebt zou je dit kunnen checken door iets op te zoeken op het internet. Werkt dit niet en start de app nog steeds niet op, dan ligt het aan het netwerk in het algemeen. Neem dan contact op met XXL Support.

Kan niet aanmelden in de Lightspeed App

De rode balk bovenaan geeft de melding Invalid Token aan. Dit betekent dat de Lightspeed App de vorige dag niet juist is afgesloten. Swipe de Lightspeed App weg en start deze opnieuw op.

Er brandt een rood lampje op de printer

Het rode lampje geeft aan dat er papier zit verstopt of vast zit. Open de printer om de papier verstopping op te lossen en sluiten de klep. Blijft het rode lampje branden? Dan kan het zijn dat de printer oververhit is geraakt, door bijvoorbeeld de papier verstopping, haal de stekker uit het stopcontact en sluit hem na 10 sec. weer aan.

Het blauwe of groene lampje knippert of is uit

Wanneer het lampje op de printer niet brandt of knippert dan heeft de printer geen verbinding. Controleer of de netwerkkabel nog is aangesloten op de printer en vervolgens of de iPad of iPhone je iets op kunt zoeken op het internet. Is de kabel aangesloten en werkt het internet, zet de printer dan even uit en aan. Hij zal dan opnieuw opstarten en verbinding maken.

Er wordt geen tekst geprint op de bon

Wanneer de printer blanco bonnetjes uitprint zit waarschijnlijk de rol verkeerd om of wordt er verkeerd papier gebruikt. Draai de rol om of vervang deze voor de juiste rol printpapier.

Er worden geen bonnetjes geprint

Wanneer de printer geen bonnetjes print en de Lightspeed App een foutmelding aangeeft, dan is het toestel met het verkeerde netwerk verbonden. Zowel de printer/keukenschermen zijn met dezelfde server verbonden als de Lightspeed App. Zodra deze of hetzelfde netwerk zitten zullen er weer bonnen doorgestuurd kunnen worden.

Algemeen
Navigatie

Op de navigatiebalk vindt u 5 afzonderlijke tabbladen (handheld 3) die snel toegang bieden tot de meest gebruikte aspecten van Restaurant POS.

Tafels

Toegang tot het vloerplan (de vloerplannen) van het restaurant en een overzicht van de tafels en hun status. Tik op een tafel om het scherm Bestelling ervan te openen.

Afhaling

Open het scherm Afhaling om een nieuwe bestellingen voor afhaling en levering in te tikken.

Bestellingenlijst

Open het scherm Bestellingenlijst voor een volledig overzicht van alle bestellingen op één plaats. Doorzoek en filter de lijst op basis van specifieke bestellinggegevens zoals de naam klant, kasticket-ID, tafelnummer of de laatste vier cijfers van een creditcardnummer.

Profiel

Open tot het scherm Profiel voor een overzicht van de huidige status, toegang tot de geldladefuncties, om rapporten bekijken en af te drukken, en uw shift en/of dag te beëindigen.

 
Inloggen

Inloggen met een wachtwoord

  1. Op het scherm Gebruiker klikt u op de tab LOGIN GEBRUIKER bovenaan.
  2. Klik op uw gebruikersafbeelding.
  3. Voer uw wachtwoord in.
  4. Klik op Klaar.

Inloggen met een pincode

  1. Op het scherm Gebruiker klikt u op de tab LOGIN PIN.
  2. Voer uw 4-cijferige pincode in.
  3. Het cachegeheugen leegmaken
 
Cache geheugen leegmaken

Door het cachegeheugen leeg te maken in Restaurant POS wist u alle gegevens en instellingen die lokaal zijn opgeslagen op het apparaat. Nadat u het cachegeheugen leeggemaakt hebt, worden alle cloudgegevens weer naar het apparaat geladen.

Een voorbeeld van wanneer u het cachegeheugen zou kunnen wissen, is wanneer u updates aangebracht heeft aan Restaurant Manager die geen effect hebben op uw apparaat.

  1. In Restaurant POS klikt u op Tools op het Gebruikerscherm.
  2. Klik op Cachegeheugen leegmaken.