Voor het maken van roosters en bijhouden van uren werken we met Nostradamus. Je rooster wordt altijd twee weken vooruit gepubliceerd, zo weet je altijd op tijd wanneer je mag werken.

JOUW ACCOUNT

Nadat jouw contract is ondertekend en jouw eerste werkdag is ingepland wordt er een account voor je aangemaakt binnen de personeelsplanner. Je ontvangt hierover vanuit het systeem, Nostradamus, een mail. Om in te kunnen loggen dien je eerst een wachtwoord aan te maken door op wachtwoord vergeten te klikken. Je ontvangt vervolgens nog een mail om je wachtwoord te resetten, door op de link in de mail te klikken wordt je doorgestuurd naar een webpagina waarop je zelf een wachtwoord kunt invoeren. Bewaar dit wachtwoord goed!

Handige app


Voor alle bemanning van Gerard van Es is een App beschikbaar waarmee je heel
gemakkelijk je gewerkte uren kunt inzien, je beschikbaarheid kunt doorgeven of een vrije dag kunt aanvragen. De app kun je downloaden in de App Store of Google Play Store. Je vindt hem door te zoeken op Nostradamus Personeel. Om in te kunnen loggen op de App moet je wel eerst één keer op de computer op laptop hebben ingelogd.

Je beschikbaarheid


Om het rooster op tijd online te kunnen zetten hebben we uiterlijk twee weken van tevoren jouw beschikbaarheid nodig. Weet je al wat er de aankomende allemaal bij jou op de planning staat, vul dan je beschikbaarheid zo ver mogelijk vooruit in. Vergeet je je beschikbaarheid door te geven of ben je te laat, dan sta je standaard op beschikbaar. Super vervelend natuurlijk als je moet werken terwijl je een leuk feestje gepland had staan. Let hier wel op dat beschikbaarheid een voorkeur is. Geven te veel medewerkers een dag als onbeschikbaar op, dan bestaat er een kans dat je toch ingeroosterd wordt. Wil je zeker weten dat je vrij bent? Vraag dan een vrije dag aan!

Je dienst ruilen

Komt jouw dienst je niet zo goed uit en wil je je dienst ruilen met een collega? Dat kan in de Nostradamus Personeelsapp. Ga naar Mijn rooster en klik op de dienst die je wilt ruilen. Selecteer hier de juiste collega én of je een dienst wil overnemen of dat je hem alleen weggeeft. Wel handig om eerst even te vragen of deze collega ook echt kan. Als jouw collega en je teamleider het ruilverzoek hebben goedgekeurd is alles geregeld. LET OP; je kunt alleen ruilen met iemand die dezelfde rol heeft als jij.

Open diensten


Het kan natuurlijk voorkomen dat de roostermaker het rooster niet helemaal rond krijgt. Op dat moment blijven er open diensten staan in het rooster. Deze open diensten vind je terug onder Open diensten in de Nostradamus Personeelsapp. Je ziet alleen diensten die jij op basis van je rol over kunt nemen.

In- en uitklokken


Je gewerkte uren worden geregistreerd aan de hand van jouw ‘klokuren’. Je klokt in en uit via een persoonlijke cijfercode. Dit nummer staat in de personeelsapp onder Personeelskaart. Je kunt klokken op de iPad of computer op de werkvloer.

Vergeten in of uit te klokken

Vergeet je in of uit te klokken? Geen probleem. Vraag via de Nostradamus Personeelsapp een urencorrectie aan. Selecteer de dienst die je wil corrigeren, voer de juiste datum en tijdstippen in en vergeet niet aan te geven hoeveel pauze je hebt gehad. Na het goedkeuren door je teamleider, worden je uren bij je gewerkte uren opgeteld. Doe dit altijd binnen twee dagen na desbetreffende dienst en zeker voor het einde van de maand, anders kan de correctie niet meer worden toegepast en dat wil je natuurlijk niet 😉